Црква и Друштво

„Ја сам, Пут, Истина и Живот“

16.7.14.

Демократија, анти-Теизам, Фашизам и корелације...-a









Аутор: Љубиша Радовић

Шта каже WikipediA ?


Демократија је политички систем базиран на могућности да народ (грађани) може да бира своје представнике. Ово - право на бирање представника - је основни и суштински концепт демократије. Демократија се у Европи развила најпре у грчким градовима-државама као директна и непосредна демократија. Модерна демократија израсла је најпре из калвинистичких убеђења 17. века, посебно у ШкотскојЕнглеској и Холандији, где се општина појавила као носилац религиозног и политичког живота. ; (општине, месне заједнице и слични облици организовања, дошли су нам главе) - кажем ја.





Свако има право да се креће и да буде кретен,

произилази из сличне, такође приглупе флоскуле да -"свако има право да бира, и да буде биран". Броз је ово радо користио, као омиљену будалаштину. 




Калвин, идејни творац
савремене демократије





     Дакле, политички систем у којем живимо је, наметнута форма политичког организовања, диктирана са запада, као њихов услов да нас признају за цивилизовано друштво. Систем израстао из калвинистичких религиозних убеђења, насталих у 17. веку, морао је да постане политички оквир у којем живимо, без обзира што смо као народ Православни Светим Савом, Богом-образовани у сасвим другачијем поретку и закону, и недвосмислено доказани као етнос који је тековинама свог националног идентитета обогатио и оплеменио свеукупну цивилизацију.

  •  Калвинизам као сектина секта, настао на расколу са римско-ватиканским расколницима, у теолошко-друштвено-политичким околностима, безакоња, крвопролића, верске нетрпељивости и крајње нетолеранције, и као такав изродио пошаст савременог политичког организовања, у којем смо, без да нас је, ико, икада, заиста питао да ли ми то желимо, принуђени да живимо.
  • Као и дефиниција фудбала, који је: - "Игра у којој учествује 22 играча, и на крају увек победе Немци", тако је и демо(н)кратија, политички систем базиран на праву да бираш своје представнике, и увек те направе будалом на крају.
  • Зашто, из власти, опозиције, друштвено политичких организација, невладиног сектора као и свих осталих паразитирајућих организација, нико никада није имао, било какву примедбу на овакво друштвено-политичко уређење? Зато што систем пружа неограничене могућности за манипулацију, наводним "бирачима", радним народом,  грађанима и поштеном интелигенцијом. За пут у пропаст, изабран је најбољи од свих система-фашистичко-калвинистичко-демо(н)кратски. 
  • Срећан вам пут демократе и далеко вам лепа кућа, ја не идем с' вама.
Тридесетогодишњи рат је био рат који је трајао од 1618. до 1648. године, највећим делом на територији данашње Немачке и Чешке. У рат су биле увучене највеће европске континенталне силе. Иако је рат од самог почетка имао карактер верског сукоба протестаната и католика, ривалство Хабзбурга и других сила имало је централну улогу, што се види по уласку римокатоличке Француске у рат на протестантској страни.Рат је заједно са пропратним ефектима глади и болести имао разарајући ефект по Европу. Рат је трајао 30 година, а конфликти изазвани тим ратом наставили су се идућих 300 година. Рат се завршио Вестфалским миром 1648. Из рата Немачка је изашла расцепкана и искрварена, а Шпанија ослабљена, без Португалије и Низоземске републике (клице фашизма тада су настале, (примедба аутора)). Француска је постала доминантна сила у Европи (" зло француске револуције и енциклопедизма-Волтер, Дидро, Русо и остали, зачело се тада (примедба аутора).)

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари који су увредљиви биће уклоњени.