Командант НАТО снага генерал Бридлоу (Филип, командант НАТО за Европу; прим. прев.) и закон 2277, који је Сенат усвојио, јасно указују да себе и Европу припремају за рат против Русије.
Европљани нису вољни да Украјину убаце у НАТО. Они схватају да ће бити прве жртве ако САД или њихове кијевске марионете изазову рат. Вашингтону није пуно стало до њиховог мишљења. Сетимо се речи помоћника државног секретара Викторије Нуланд: „Јебеш ЕУ!“ Управо тако стоје ствари.
Закон о спречавању руске агресије, који је усвојио Сенат, пакоснији је него што сам рекао у прошлој колумни. Ако закон прође, што је извесно, Вашингтон ће моћи да заобиђе НАТО и штитиће суверенитет Украјине као „савезника“, без обзира на то што она није чланица НАТО. Тако САД могу да пошаљу трупе у Украјину и уплету НАТО у рат са Русијом.
КУРВЕ ЋЕ ИЗГОРЕТИ СА СВОЈИМ НОВЦЕМ
Погледајте како је Вашингтон подигао тензију украјинске кризе иако није приложио никакве доказе о „руској агресији“. Одједном имамо реакције НАТО официра и америчких сенатора на напад који нико није видео.
Учећи на Ираку, Либији и Сирији, Вашингтон је схватио да може да ради на основи голих лажи, које је сам произвео. Ни Британија, Француска, Немачка, Италија, Холандија, Израел, Мексико, Аустралија, Канада, Нови Зеланд, Јапан, Јужна Кореја, Тајван нити било која друга земља не сме да иступи и укаже на очигледне лажи и ратне злочине. УН су чак прихватиле гомилу лажи које им је приредио Колин Пауел, државни секретар у време инвазије на Ирак. Све што је Пауел тада рекао оповргли су инспектори Уједињених нација на терену, али ипак девојчице из УН су дале зелено светло за разарајући рат.
Једини закључак је да су све курве исплаћене. Курве увек могу да рачунају на то да ће их Вашингтон исплатити. Новац за који курве предају цивилизацију Вашингтону, који ће је разорити ратом – највероватније нуклеарним, који ће уништити живот на земљи. Новац који курве добијају ће изгорети заједно са њима.
Изненађујуће је да Вашингтон сада циља Русију. Свет је дао одрешене руке Америци да ради шта јој је воља. До сада смо имали три администрације ратних злочинаца, који су дочекивани уз највише почасти где год су ишли. Исто тако, државници целог света ишчекују позив Беле куће, што би за њих био доказ да вреде. Чак и председник Кине долази у госте у Царство зла.
Свет није запазио злочине Вашингтона против Србије и није се узбунио када је њеног председника притворио као ратног злочинца, само зато што је овај покушавао да одбрани земљу. Свет није уложио никакав напор да се супротстави Вашингтону у уништавању Ирака, Авганистана, Либије, а сада Сирије и Газе. Свет није захтевао да САД престану да убијају људе у Пакистану и Јемену, земљама са којима чак нису у рату. Свет гледа на другу страну док се формира штаб америчке војске у Африци (US Africa Command). Такође гледа на другу страну док САД испоручују Израелу оружје којим се убијају жене и деца у гету Газе. Кроз Сенат и Доњи дом пролазе резолуције у којима се поздрављају убијања Палестинаца.
roberts-ukrajinski haos
ОБАМИ СЕ СУГЕРИШЕ НУКЛЕАРНИ РАТ
САД имају одрешене руке да раде шта хоће, да убијају и лажу, и сада то право користе против Русије. Руски председник Владимир Путин се нада да ће показати Европи да није извор проблема тако што ће на америчку агресију у Украјини одговорити разумно. Европске нације су заробљене. Неспособне су да делају и размишљају за себе. Заправо, ЕУ је једно велико ништа које слуша само наређења Вашингтона.
Ако Русија жели да избегне рат са Вашингтоном, што би вероватно био коначни рат за живот на земљи, она мора да се активира одмах и прихвати захтеве сепаратиста (у источној Украјини; прим. прев.) да се уједине са матицом. Ако закон 2277 прође у Сенату, Русија ће морати да се војно суочи са Америком, будући да ће од тренутка усвајања закона Украјина бити амерички савезник.
Путинове замисли су биле разумне и одговорне, али га је Европа изневерила. Ако не искористи моћ да заврши посао у Украјини док још може, следећи корак Вашингтона ће бити да активира стотине невладиних организација у Русији, које ће етикетирати Путина као издајника јер је напустио народ бивших руских провинција које су некадашњи совјетски лидери дали Украјини без икаквог основа.
Проблем сваког вође је наслеђивање бројних проблема које су му оставили претходници. Путину је проблеме као задужбину оставио Јељцин. Он је био катастрофа за Русију и америчка марионета. Још није сигурно да ли ће Русија преживети последице Јељцинове владавине.
Како САД имају свој начин, Русија ће опстати само као америчка марионетска држава. У претходној колумни коју сам писао за Foreign Affairs, лист дипломатске заједнице, рекао сам да САД имају стратешку предност тако што постоји „тренутак могућности“ да се изведе превентивни нуклеарни напад на Русију, која је препрека америчкој хегемонији. Скоро је сигурно да је Обами речено да је Кенеди имао исту такву прилику и да таква прилика не сме бити поново пропуштена.
Као што је Стивен Кар објаснио у гостујућој колумни, не постоје победници у нуклеарном рату. Сви на крају умру. Став вашингтонских неоконзервативаца је да се у нуклеарном рату може победити. Ниједно стручно мишљење не поткрепљује те претпоставке. Али неоконзервативци су на трону, а не стручњаци.
Амерички народ је отишао на ручак. Они немају став о својој судбини. Американци су неинформисан народ ометен растућим личним и финансијским проблемима. Ако се Европљани освесте, онда ће на тренутак живети од америчких пара. Оно са чиме се суочавамо јесу жеља САД за хегемонијом и равнодушност која влада остатком света. Американци, који раде да би Вашингтон измирио своје дугове и да би одржао пензиони фонда, неће ни дочекати ту пензију.

Извор: Infowars.com