Црква и Друштво

„Ја сам, Пут, Истина и Живот“

21.8.14.

МСП РФ: ЕУ настоји да спречи улазак конкурената на руско аграрно тржиште

Данас, 21:38
МСП РФ: ЕУ настоји да спречи улазак конкурената на руско аграрно тржиште
© Photo: RIA Novosti/Kirill Kallinikov

Европска унија настоји да себи резервише удео на руском аграрном тржишту и да спречи конкуренте из других земаља, саопштио је званични представник МСП РФ Александар Лукашевич.

Он је тако прокоментарисао настојање ЕУ да ограничи испоруке пољопривредних производа из трећих држава на руско тржиште. „Иза призива да се „међународна заједница уједини“ по питању украјинске кризе, јасно се виде чисто комерцијални интереси Брисела“, рекао је дипломата.
Лукашевич, такође, сматра да ЕУ не може надокнадити губитке пољопривредним произвођачима због ограничења извоза у РФ. С друге стране, Москва високо оцењује спремност земаља Азије и Латинске Америке да рашире своје трговинско-економске везе са Русијом, упркос призивима ЕУ.

Заробљени Украјинци могу бити проведени Доњецком као заробљени Немци кроз Москву


УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ГАЂАЛА ДМИТРОВКУ РАКЕТАМА СА ОТРОВНИМ ПУЊЕЊЕМ

Немачки заробљеници у Москви
  • Премијер Доњецке Републике Александар ЗАХАРЧЕНКО: Наша народна војска наставља да попуњава своје редове. Сви који су нам приступили су добровољци. На пример, данас нам је стигло још  14 Срба
         СЕЛО Дмитровка које се налази поред Доњецка, гађано је муницијом пуњеном отровним материјама које изазивају смрт, саопштили су устаници.
         По улицама су разбацани делићи муниције. Устаници који се баве уклањањем те муниције кажу да при додиру с људском кожом њених отровних материја долази до изузетно снажног тровања.
         Мештани су уверени да украјинска војска жели да их уништи, а њихове градове да збрише с лица земље.
         Управо тиме се може објаснити гранатирање црпне станице и трафо-станица у Доњецку. Прекиди у снабдевању водом и струјом представљају додатни проблем у граду у којем почиње да се осећа несташица намирница и лекова.
         У тежој ситуацији тренутно је Луганск, где су од почетка августа стотине хиљада људи без струје, воде, телекомуникација и стабилног снабдевања намирницама.
         Упркос свим тешкоћама, устаници се успешно бране.
         Премијер ДНР Александар Захарченко саопштио је да народна војска наставља да попуњава своје редове.
         „Сви који су нам приступили су добровољци. На пример, данас нам је стигло 14 Срба” – истакао је Захарченко.
Модел ракете
         То су први Срби који су стигли у Новоросију након страшног упозорења званичног Београда Србима да не учествују у борбама за Новоросију јер ће бити третирани као плаћеници.
         Тренутно у редовима устаника има нешто мање од 300 Срба.
         Заменик министра одбране ДНР за обавештајни рад, који је широј публици познат само као „Лош солдат”, предложио је да се заробљени украјински војници – на Дан независности Украјине (24. августа) – „проведу улицама Доњецка, као Немци по Москви после Стаљинграда”.
         „Лош солдат” је открио да су контраобавештајци и специјалци ДНР – само око Шахтјорска – јуче и данас „наловили” 13 Украјинаца. Међу њима, и једног пуковника. А неразмењених (за заробљене припаднике Армије ДНР) има много више...

Категорије: 

КАО НЕКАДА НЕМЦИ: Заробљени украјински фашисти маршираће Доњецком

5
Марш заробљених украјинских војника и изложба уништених ратних возила кијевске хунте одржаће се у Доњецку 24. августа, на Дан независности Украјине.
Одлуку о томе донео је председник Владе ДНР, Александар Захарченко, по узору на чувени марш заробљених Немаца у Москви, 17. јула 1944. године.

(Srbin.info)

Екстремисти тражили откуп од САД 100 милиона долара за Фолија!


МОСКВА – Припадници екстремистичке групе Исламска држава тражили су од САД откуп од 100 милиона долара у замену за ослобађање америчког новинара Џејмса Фолија, чије су погубљење касније снимили, а видео поставили на интернет, објавио је“Њујорк тајмс“, наводећи извор из Фолијеве породице.


Убијени новинар (Фото: ЈуТјуб)

"Пре него што је Фоли убијен, његови отмичари из Исламске државе, тражили су за њега откуп од 100 милиона долара, кажу један члан његове породице и човек који је био заточен заједно с Фолијем“, наводи „Њујорк тајмс“.
Према писању овог листа, Вашингтон је одбио да плати тражену суму, а када су САД одобриле ваздушне нападе на Ирак почетком месеца, припадници Исламске државе „приморали су Фолија да обуче дречаво наранџасти комбинезон и одрубили му главу испред камере – одајући на тако ужасан начин пошту ‘сеику кољача’, којег су снаге САД убиле у Ираку 2006.“
Отмице странаца и тражење откупа за њихову слободу постао је бизнис на Блиском истоку, пише амерички лист.
„Отмице Европљана постале су главни извор прихода за Ал Каиду и њене савезнике, који су, само за последњих пет година, тако прикупили најмање 125 милиона долара“, додаје „Њујорк тајмс“, а преносе РИА Новости.
Џихадисти Исламске државе објавили су видео снимак на ком се види како, у знак одмазде за ваздушне нападе САД у Ираку, одрубљују главу Фолију (40), који је нестао у Сирији пре скоро две године.
Фоли је нестао на северу Сирије радећи као новинар хонорарац за агенцију АФП и бостонску медијску компанију „Глобал Пост“.
На крају снимка приказан је и још један заробљеник, идентификован као амерички новинар Стивен Сотлоф, а екстремисти су упозорили да његова судбина зависи од следећег потеза председника Барака Обаме.
Извор: Танјуг

ДНР заробила двојицу шефова украјинске армијске шпијунаже


Заменик  министра одбране Доњецке Републике за контрашпијунажу – гардијски пуковник Сергеј Петровски – саопштио је да су његови потчињени заробили главног обавештајца украјинског осмог армијског корпуса пуковника Безјазикова 
и командира чете за „дубинско извиђање” капетана Мандажу.

donjeck armija ukrajina novorusija  ДНР заробила двојицу шефова украјинске армијске шпијунаже
Борба бесни на свим пољима  (Новорусија.Су)
Према његовим речима, „укрообавештајци” су у „психолошком и моралном шоку”. Поред осталог и зато што нису веровали да народна војска ДНР има толико добру контрашоијунажу и специјалце да може успешно „неутралисати” и тако крупне рибе.
А ово није једини овакав успех Доњецке Републике на „невидљивом фронту”.
Њени специјалци су у самом Доњецку ливидирали украјинску диверзантску групу наоружану минобацачима и снајперима која је неколико сати „терорисала” главни град ДНР.
Снајпера су била тројица, а минобацачлије су – под њиховом заштитом – гађале бивше седиште Службе безбедности Украјине у којем се налаззи један од штабова народне војске ДНР.
Извор: Факти

Брижит Бардо: Марин Ле Пен је нова Јованка Орлеанка


ПАРИЗ – Француска глумица Брижит Бардо још једном је потврдила своју подршку крајње десној партији Национални Фронт коју је доскора водио Жан-Мари Ле Пен, а одскора његова кћерка Мари Ле Пен.

Нова Јованка Орлеанка(Фото: Континенталист)

У интервјуу који је дала недељнику Пари мач, икона 1960-их година чак пореди лидерку ове странке са симболом француског јединства – Јованком Орлеанком.
У најновијем броју лист доноси разговор са 79-годишњом глумицом која изјављује: „Надам се да ће Марин спасити Француску, она је Јованка Орлеанка XXИ века“.
„Бебе“ никада није крила наклоност према странци екстремне деснице.
„Ја сам Францускиња, чији корени сежу далеко у прошлост, и поносом се тиме. Жао ми је што моја лепа земља пропада на свим пољима. Злочин је препустити је најнижим страстима“, истакла је Бардо, која се повукла са филма почетком 1980-их да би се посветила борби за заштиту животиња.
Пре две године, звезда филма „И Бог створи жену“ је у изјави за лист „Нис матен“ поздравила начин на који је Марин Ле Пен „десатанизовала Национални Фронт“.
Ово није први испад Брижит Бардо. Глумица је досад пет пута осуђена за подстицање на расну мржњу.
Извор: Вечерње Новости

Хрватска добија четврту џамију – исламски центар у Осијеку!


ЗAГРEБ – Ускоро ће се у Oсиjеку градити исламски центар, па ће тако таj град постати четврти град у Хрватскоj коjи има џамиjу, после Загреба, Риjеке и Гуње.

dzamija grammazingcom Хрватска добија четврту џамију   исламски центар у Осијеку!
Џамија (Фото: grammazing.com)
Исламски центар градиће се према идеjном решењу архитектонског бироа ПРOAРХ Mатековић из Загреба, одлучила jе комисиjа коjа jе пред собом имала изузетно тежак избор због квантитете, али и квалитете пристиглих радова – њих чак 33, пише Jутарњи лист.
Председник комисиjе, помоћник осjечког градоначелника Денис Aмбруш, каже да jе стигло више сjаjних радова а да jе на краjу пресудио проjекат целог комплекса.
И представник Mеџлиса Исламске заjеднице у Oсиjеку Eнвер Речица рекао jе да jе пресудила функционалност обjекта и да jе комисиjа тражила модернистички приступ сакралном обjекту.
Kако подсећа лист, Град Oсиjек jе jош пре десетак година Исламскоj заjедници дао земљиште за изградњу центра, али су се тек сада створили услови за улазак у таj проjекат.
Речица каже да сада следи онаj наjтежи део посла – прикупљање новца за изградњу што ће ићи на терет Исламске заjеднице. Потребно jе , како се процењуjе, око три милиона евра. Градња би могла да почне већ следеће године ако се прикупе средства.
Иначе, подсећа Jутарњи, прва џамиjа у Хрватскоj изграђена jе у, недавно поплављеноj Гуњи, 1969. године, а 1995. почела jе и изградња Исламског центра непосредно уз џамиjу.
У Загребу jе изградња садашње џамиjе и Исламског центра завршена 1987. године. Наjмодерниjи Исламски центар у Хрватскоj тренутно jе онаj у Риjеци, отворен маjа прошле године.
Извор: Танјуг

Упокојила се Његова Светост Патријарх српски господин Павле



Срца наша су 
жалосна јер нема више нашег благог оца и његовог утешитељног лика у коме смо могли видели и препознати истински лик Христа Бога.Нема онога чија је рука духовне помоћи,истинског саосећања и несебичне љубави увек пребивала на сваком од нас,нема оног чији је духовни савет,благи осмех,љубав према истини,али и спартански храбар и суров однос према греху као највећем непријатељу,био животни путоказ и образац свима нама,његовој деци. Он је био отелотворење и потврда истинске љубави коју човек може имати према другом човеку.Знао је да силом Бога Духа Светога подигне из духовног очаја сваку душу којој је помоћ била преко потребна јер је моћан и силан Бог у светима својим...тужни смо и несрећни,срца наша жале и душа рида.Међутим,са друге стране,са оне стране где као хришћани дубоко у нама знамо смисао и циљ човековог битисања,радосни смо и веселимо се јер знамо да је још једна богочежњива и богољубива душа коначно прешла свом Творцу коме је целог свог живота са неописивим жаром љубави,хрлила и стремила,Ономе кога је душа нашег милог оца љубила изнад свега.Господ је још једну титански велику и горостасну христолику душу прибројао светима.Српски народ је у својој плејади светих добио још једног светитеља,јер он своје светитељство јесте показао и доказао својим свеживотно чедним,према Богу и људима несебичном љубављу испуњеном животу,који ће се од сада,непрекидно пребивајући у слави Пресвете Тројице,молити како за све људе,тако и за свој род...свети оче Павле и мили наш роде,моли Христа Бога да опрости душама нашим! Амин! 

Вјечнаја памјат.

Нека Вас анђели чувају Ваша Светости

+++



.

Ово је Путинов кец из рукава


sankcije
Русија би, након забране увоза хране са Запада, могла да уведе и блокаду за аутомобиле.
Немачки и француски ауто-гиганти имају највише разлога за бригу због ове претње Москве. Према писању листа „Ведомости“, руског пројекта „Фајненшел тајмса“ и „Волстрит џорнала“, опција забране увоза аутомобила била би могућа уколико Америка и њени европски савезници крену с још јачим санкцијама против Русије. У првој половини ове године 27 одсто аутомобила на руско тржиште стигло је из увоза, као и 46 одсто камиона и 13 одсто аутобуса, а међу првих десет најпродаванијих брендова половина су европске и америчке фирме.
Француски „Рено“ други је по продаји у Русији, иза неприкосновене домаће „Ладе“ па би ово био тежак ударац и за анемичну привреду Француске, која је стагнирала у другом кварталу ове године. Међутим, ту се ради пре свега о економичном моделу „логан“, који је једини европски ауто међу пет најпродаванијих модела на руском тржишту. Финансијски би још веће последице могли да осете немачки произвођачи луксузних аутомобила, а с њима и немачка привреда која је у истом кварталу забележила неочекивани минус.
sankcije1
Према подацима Удружења европског бизниса (АЕБ), „Мерцедес-Бенц“ је у 2013. у Русији продао 44.376 возила, што је за 19 одсто више у односу на годину пре, па је јасно зашто гиганту из Штутгарта никако не би одговарао нови талас руских санкција. Јерг Шрајбер из Комитета произвођача аутомобила АЕБ-а каже за „Дојче веле“ да су веома забринути због вести из Русије.
- Надамо се да ће Русија два пута размислити пре предузимања таквих мера пошто би оне нашкодиле произвођачима – наводи Шрајбер.
Према немачким медијима, руски премијер Дмитри Медведев већ је издао декрет о драстичном смањењу увоза западних лимузина за потребе високих владиних службеника. Немачка је од почетка кризе у Украјини, која је и донела три таласа западних санкција и руски противодговор, играла опрезно с Владимиром Путином, руским председником, не истичући се у повицима за кажњавање. Ипак, канцеларка Ангела Меркел је за последњу „трећу фазу“ добила дозволу немачких индустријалаца, што би сада могло да им се обије о главу.
(Блиц)

Мајице са Путиновим ликом не дају мира Стејт департменту



Русија је постала ноћна мора и Беле куће и целог званичног Вашингтона. А Владимир Путин не да мира поготово званичним портпаролкама Стејт департмента Џен Псаки и Мери Харф.
Мајице са Путиновим ликом не дају мира Стејт департменту (Фото: РИА)


Последњих дана се преко Путиновог државничког деловања, па чак и неполитичких околности које су повезане са руским лидером, нарочито саплиће Мери Харф.

Један од официјелно акредитованих америчких новинара при Стејт департменту затражио је од Харф да прокоментарише продају мајица са Путиновим ликом, за којима је била таква јагма да су у Москви стајали у прилично дугачким редовима.

Мери Харф у првом тренутку није разумела шта је питају, а потом је неколико секунди одбијала да поверује да је била таква навала на мајице са ликом руском председника.

Кад је ипак схватила да је све озбиљно, новинару који је поставио питање обратила се контра питањем: „Да ли је то заиста реално?”

Када је добила потврдан одговор, жучно је изговорила: „То је невероватно и одвратно”.

Тешко је рећи шта је точно оволико потресло Мери Харф: да ли само постојање мајица са Путиновим ликом или навала на њих.

У Москви су мајице са Путиновим ликом продаване у познатој робној кући ГУМ, а појавиле су се у оквиру колекције омладинског бренда Анyаванyа.


Све мајице су биле врло брзо распродате иако су коштале 1.200 рубаља, што у Русији нису мале паре.

Међу онима који су купили „Путинову мајицу” био је и познати холивудски глумац Мики Рурк. Њему су потом телефонирали из Стејт департмента и сугерисали да јавно не показује симпатије према руском лидеру.


Мики Рурк са мајцом са Путиновим ликом (Фото: РИА)

Независно од свега, Џен Псаки поседује розе шапку-ушанку коју је добила на поклон за време једног боравка у Русији.

Извор: Факти

ГРОГИРАНИ ВЕЛИКИ БРАТ И УЦЕЊЕНА МАЛА СРБИЈA

Увођење санкција представља потпуно немоћ међународне политике. Санкције се уводе као сурова казна непослушнима. Режим у Вашингтону одлучује коме ће да уведе санкције. Овога пута је на реду Русија. Светски жандарм кажњава све непокорне државе и народе. Објашњење је увек исто: САД штити своје националне интересе. Какве националне интересе САД има у Ираку, Авганистану, Ирану, Сирији, Украјини, Србији, арапском свету и афричким државама?
Олигархија Беле куће, Пентагона и Вол Стрита покреће санкције, ратове и ваздушне интервенције да би заштитила америчке интересе по свету. Како то? Испада да САД има интересе на читавој планети. Као да смо сви ми њихово приватно власништво. Нико ништа не може да уради без знања Вашингтона. Ако, ипак, уради, онда наноси штете националним интересима САД, нарушава демократију, угрожава људска права и Пентагон добија одрешено оружје да интервенише. Бомбама са осиромашеним уранијумом НАТО зликовци уводе демократију у непослушне државе.
Нови светски поредак је успостављен тако да одговара само међународној олигархији. Они сматрају да је планета њихово приватно власништво и да имају право да заштите своје интересе. Нафта у Ираку не припада ирачком народу, него читавом свету. Тим светом управља Империја, дакле, припада Вашингтону. Оптужен је Садам да има биолошко оружје, да може да направи атомску бомбу, да је светски терориста и тако стављен на одстрел. Све је измишљено да би се интервенисало у Ираку и да би нафтни бизнис прешао у руке Халибартон компаније, чији је сувласник амерички потпредседник Дик Чејни. Тако је покрадено из Ирака стотине милијарди долара.
Авганистан је окупиран да би се производња опијума ставила под контролу. Након уласка америчких трупа производња опијата је десет пута увећана. Контролу над наркотицима врши ЦИА. Они су главни нарко дилери. Они измишљају и локалне нарко босове, комичне ликове – Космајца и Шарића, који им требају као покриће за њихов криминал. На крају, жртвују те ликове, потроше их како би поново стварали неке нове. Из трговине наркотицима ЦИА финансира невладине организације које раде на урушавању националних држава и националног идентитета. Финансирају државне ударе, локалне медије И политичаре који раде за њих. Политички издајници раде против интереса сопствене државе и народа.
Зато их агенти ЦИА доводе на власт. Они који неће да слушају се политички смене, или ликвидирају. Гадафи није разумео шта се спрема. Потпуно је промашио тему. Уместо да послуша савете добронамерних пријатеља, он је остао тврдоглав у својој самоубилачкој политици. Убили су га као бесног пса пред камерама. Тако су показали свим политичарима на свету шта ће им се догодити, ако не буду сарађивали.
Велики Брат смишља велике преваре само да би остварио своје паклене планове. Рушење Светског трговинског центра у Њујорку је смишљено, и све изрежирано, како би се извукао војни буџет за Пентагон и почеле интервенције по свету. Нападају се све земље које не пристају на уцене Великог Брата. Тако је дошло време да се нападне и Русија. Бизмарк је писао да је најбољи начин да се нападне Русија кроз побуну Украјине. Германи су идеално смислили превару да гурну Словене на Словене.
Доведени су неонацисти на власт у Кијеву. Вашингтон им је пружио материјалну и војну подршку. Руси на истоку су се побунили. Велики Брат је то испланирао. Када почне убијање Руса у Украјини, мораће се умешати Русија. Тада ће Вашингтон да гурне у рат са Русијом европске народе. Вашингтону то одговара, јер ће се рат водити на подручју Европе и трошиће се велика војна средства, што ће покренути америчку индустрију. Тако је већ било у два светска рата, када је Америка постала најмоћнија светска сила. Зашто се то тако не би поновило? ЕУ ће гурнути у рат словенске народе.
Прави циљ су руска природна богатства. Злокобна вештица Мерли Олбрајт је својевремено изјавила да природна богатства у Русији не могу да припадну само Русији, него да морају да припадну читавом свету. Наравно, америчка природна богатства припадају само САД. Циљеве новог светског рата имамо. Империја у растројству хоће да сва природна богатства стави под контролу својих мултинационалник корпорација. Мотиви за избијање рата су различити : заштита демократије, грађанске слободе, права мањина, или некакве друге спиноване лажи управљача света. Све ће измислити само да остваре своје циљеве.
Макијавелистички су спремни да изазову Трећи светски рат, само да спрече грађански рат у САД-у, јер толико штампање долара без покрића је довело Америку у банкрот. Неко сада мора да плати цену тог банкрота. Ко? Амерички грађани траже кривца у Великом Брату. А Велики Брат тражи кривца у другим народима. Сада су на реду Руси. Тачније, Путин. Кога сатанизују као највећег светског терористу. Исто су то радили са Милошевићем. Иста зликовачка матрица. Насловне странице лондонских таблоида подсећају на Гебелсову пропаганду. Лично оптужују Путина да је убио децу у малезијском авиону. То је непримерена пропаганда. Замислите када би руски медији директно Обаму оптужили да је убио децу у Гази? Да ли је то цивилизовано?
Велики Брат је изгубио разум. Грогиран је неуспесима у Сирији и Украјини. Сада срља. По сваку цену хоће да казни Русију. Наређује да се уведу санкције. Санкције нигде нису успеле. Санкције само поскупљују бизнис. Омогућавају мешетарима да много зарађују. Тога су свесне европске компаније, које се отворено противе санкцијама. Мерцедес је рекао да неће Русији да уведе санкције, јер тренутно има највећу продају на руском тржишту. Аустрија је већ потписала гасни уговора са руским компанијама. Изјавили су да их политика Брисела не занима, и да они бране своје националне интересе. Слично је урадила и Мађарска. Спремају се Италија, Француска и Шпанија. Европа се буни против америчке изолационе политике. Каубоји са Дивљег запада су узјахали погрешног коња. Европа више не може да води америчку политику.
Уколико жели да опстане и да заустави све негативне тенденције у свом друштву, Европа мора да промени своју политику. Европа мора да се одрекне Брисела и да ту нацистичку политику ЕУ одбаци. Европа мора да изгради нову европску политику, која ће се базирати на самосталности националних држава и неговању различитих европских националних идентитета. Европа треба да се претвори у федерацију европских држава. То је једини начин да Европа доживи свој друштвени преображај. У таквој Европи треба да живимо. Европљани траже Европу по својој мери.
Србија је европска држава. Србија је колевка културе Европе. Срби су древни европски народ. Ми смо овде поникли. Нисмо се доселили, него смо изникли. Србија треба да се укључи у борбу за Нову Европу. Србија не сме да уђе у ЕУ. Србија не сме да уведе санкције Русији. То је супротно нашим националним интересима. Србија треба да пронађе у Европи националне снаге , које се противе Бриселу, и које се боре за Нову Европу. То су наши природни савезници. Са њима треба да правимо планове за европску будућност. Русија мора да буде у Новој Европи.
Србија је на прекретници. Режим је уцењен. Велики Брат их је довео на власт. Сада им заврћу руку. То је почетак. Издајнике нико не воли. Онај ко једном изда, тај је увек спреман на издају. Режим је добио ултиматум. Мора да уведе санкције Русији. Морају своју политику да усагласе са политиком ЕУ. То је услов око кога нема преговора. Апсолутну власт која је додељена режиму је испланирана. Сада су рачуни дошли на наплату. Неки режимски аналитичари се чуде зашто заврћу руку Аци Драмосеру? Морају! То је он изабрао. Пристао је на њихове услове. Пристао је да га доведу на власт у нерегуларном изборном процесу. Обезбедили су му да буде господар Србије. Уложили су у њега. Заштитили га. Сада траже да се њихова инвестиција исплати. Траже реализацију. Траже повраћај уложених средстава и велику зараду. Они ништа не раде без велике зараде. То што је самоубиство за Србију ако уведемо санкције Русији, то крсташе не занима. Они гледају само своје личне интересе. Потребно је што већи број држава да уведе бесмислене санкције Русији. Потребно је да што више словенских народа буде у сукобу са Русијом. План је паклено подао.
Ако дође у Украјини до рата са Русима, онда треба да гину словенска најамничка војска. Чеси, Пољаци, Словаци, Хрвати и Украјинци су већ регрутовани. Сада им требамо ми, Срби. Треба Србе извести из руског загрљаја. Режим је добио наредбу која се не сме одбити. Улазимо у опасне историјске сукобе цивилизација. Заслепљени и уцењени режим следиће наредбе из Брисела и Вашингтона.
Већинско опредељење народа је да се не уводе санкције Русији. Народ је проруски оријентисан. Историјска сећања се не могу избрисати. Крсташи су нас увек освајали, сматрајући да смо нижа раса. Убијали су систематски, пљачкали, понижавали, претварали у робове и продавали.
Руси никада такви нису били према нама. Србија није руска губернија. Срби нису Руси. Ми смо њихов старији брат. Разликујемо се тачно онолико колико смо слични. Србима је пресудно важно у данашњим историјским догађајима да зауставимо даље уништавање Србије. То је једино могуће ако Русија постане империја. Тада се успоставља равнотежа моћи. САД-е више не може да изиграва дивљег и бахатог светског полицајца. Србија је на историјског прекретница. Не смемо да погрешимо. Много смо у прошлости грешили. Увек на своју штету. Нарочито у XX веку. Непромишљено смо бирали погрешну страну. Морамо да направимо тачне калкулације и да изаберемо страну где можемо да остваримо своје националне интересе. Та страна се данас налази на Истоку. Тамо је нова животна енергија.
Запад је уморан. Погрешан избор смера цивилизације га је довео у морални и финансијски банкрот. Западна цивилизација мора да пронађе поново себе. Зато је потребно да се развије идеја о Новој Европи. Ми, Срби, можемо много да помогнемо обликовању те идеје. Ми живимо између Истока и Запада. У нама су се спојиле многе цивилизације. Али, то не значи да ми можемо да помиримо Русију и САД, како то трабуња режим. Ми нисмо та копча. Друга Тита више нема. Изјава Драмосера на CNN-у да је Србија гарант светског мира је шизофрено лудило. Он тврди да ми нисмо део проблема у Гази и Украјини, него смо део решења, јер се бавимо финансијском консолидацијом. То ће довести до стабилизације односа у регији и свету. Невероватно је какве будалаштине прича Аца Драмосер. Он је наш српски Краљ Иби. Његово лудило је прелазно. Читава влада и врх његове странке су полудели. Пијани и распојасани Дачић је шенлучио у аутобусу. Све са томпусом, који му стоји као Неверном Томи универзитетска диплома.
Ко то тамо пева? Режим је у трансу. Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине! Певају и Какаљинку. Људи страдају у Украјини, док се режим зајебава и спрда. Рачун на наплату долази на јесен. Лето пролази. Ништа нису урадили за пострадале у поплавама. Зима се приближава. Све цене расту, дугови расту. У јулу смо се задужили нових триста милиона евра. Милијарда долара је од Арапа легла. Зашто се задужујете, ако су вам паре легле. Фискални савет предлаже смањење плата и пензија 15%. Топло-хладно! Игра без граница. Постаје све занимљивије. Систем пуца на све стране.
Стиже социјални цунами.
.
Бранко Драгаш
Извор: Таблоид бр. 317, август 2014.

Свети Емилијан Исповедник

Епископствоваше у Кизику за време опаког цара Лава Јерменина, иконоборца. Како се не хте покорити декретима царским о избацивању икона из цркве, то и он би, с другим православним епископима, послат у изгнанство. У изгнанству проживе пет година трпећи многе муке и многа понижења Христа ради. Сконча 820. године и пресели се међу грађане небеске.
ДЕТАЉНИЈЕ 



Свети Мирон Чудотворац, Епископ Критски

Беше најпре жењен и бављаше се земљорадњом. Од плодова земаљских са свога имања раздаваше Мирон радо и обилно бедним људима. Једном затече непознате лопове на свом гумну где краду жито. Не казујући се ко је, свети Мирон поможе лоповима, да напуне вреће, поможе им и да дигну на леђа и да умакну. Због превеликих добродетељи би рукоположен за презвитера, а потом и за епископа. Беше чудотворац велики, и чињаше многа добра дела именом Господа Исуса. Упокоји се око 350. године у старости својој у стотој години.
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Преподобни Григорије Синаит

Свети преподобни Григорије СинаитПрозват Синаитом због тога што се замонашио на гори Синају. У време цара Андроника Палеолога, око 1330 год, дошао у Св. Гору, да обиђе манастире и сазна што о умној молитви и созерцању. Но ове две духовне делатности беху у то време без мало непознате међу Светогорцима. Једини који ово знађаше и до савршенства практиковаше беше св. Максим Капсокаливит. Григорије распростре своје учење о умној молитви по свима келијама и манастирима Св. Горе. Његов знаменит ученик беше Калист патријарх Цариградски, који и написа житије св. Григорија. По том пређе Григорије у Македонију и у друге крајеве Балкана и основа обитељи, у којима се монаси вежбаху у молитви умом. Тако поможе он многима, да се удубе и спасу. Његови списи о умној молитви и подвижништву налазе се у „Добротољубију". Између осталога написао је и припјеве Светој Тројици „Достоино јест", што се пева на воскресној полуноћници. Спада међу најзнаменитије подвижнике и духовне учитеље на Балкану. Упокојио се мирно од многотрудног живота и преселио се у царство Христово                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Новомученици Трандафил и Спасо

Свети новомученик Триандафил и СпасоТриандафил беше родом из Загоре а Спасо из Радовишта, епархије Струмичке. Обојица Словени, обојица млади и прости људи. Но љубав Христова беше им дража од света и живота. Живот дадоше но Христа не изневерише. За веру Христову пострадали од Турака, и то Триандафил у Цариграду 1680. години, а Спасо у Солуну 1794. године.
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Мученик Гормиздас

Беше велможа на двору персијског цара Издегерда. Пошто се не хте одрећи Христа, цар га ражалова одузевши му и чин и имање, и посла га да чува стоку. Надаше се цар, да ће Гормиздас убрзо зажалити за чином и имањем, и да ће се поклонити идолима. Али се цар превари. Гормиздас спокојно чуваше стоку и држаше своју веру. Зато га цар стави на љуте муке, којима успе само да изможди тело Христова мученика, али не и да промени дух његов. Најзад би Гормиздас свети убијен 418. године одмах после страдања светог Авде епископа (в. 31. март). Пострада на земљи, и прослави се на небу.
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Зосим Тумански

Исихаста који је живео у доба кнеза Лазара. Провео у посту и молитви четрдесет година у пећини близу данашњег манастира Тумане, у источној Србији, који је подигнут на месту где се свети Зосим упокојио. У манастирском храму почивају његове чудотворне мошти.
ДЕТАЉНИЈЕ

Икона Пресвете Богородице "Толгска"

Икона Пресвете Богородице 'Толгска'У години 1314, у време светог Петра, митрополита Кијевског и целе Русије, при благоверном кнезу јарославском Давиду Теодоровичу, епископ ростовски и јарославски Прохор, - по другима Трифун, - обилазећи своју епархију, допутова у КирилоБјелозерски манастир; одатле он продужи пут водом на чамцима, најпре по Волгиној притоци Шексин, а затим по самој Волги до града Јарослава...
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Мученици Елевтерије и Леонид и мала дечица

Ови свети мученици бише бачени у огањ за исповедање Христа, и тако скончаше. Спомен им се врши у храму Свете Ирине (у Цариграду).
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Преподобни Теодосије, Игуман Оровски

Од ране младости узео на раме крст Господњи, и обитавао по горама и пећинама и рупама, проводећи живот у молитвама и строгим подвизима. Затим је постао игуман манастира Оровског (у Чесној гори). Принео себе Богу као скупоцено миро и најпријатнији тамјан. (У неким Синаксарима назива се Теодор).
ДЕТАЉНИЈЕ

Света два Мученика Тирска

Ови свети мученици вучени по земљи пострадаше за Господа.
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Мученик Стиракије

Мачем посечен скончао за веру Христову.
ДЕТАЉНИЈЕ

Светих девет Подвижника Египатских

Свети подвижници ови у миру се преставише у Господу.
ДЕТАЉНИЈЕ

Свети Преподобни Григорије, иконописац Печерски

Свети преподобни Григорије, иконописац печерскиПодвизавао се у Кијево-Печерској обитељи заједно са преподобним Алипијем[13]. Свете мошти његове почивају у Антонијевој пештери.
ДЕТАЉНИЈЕ

Освећење Храма Пресвете Богородице у Јерусалиму

Овај спомен забележен је у рукопису Г 74 Велике Лавре на Светој Гори, где се на листу 100 налазе и 5 стихира Св. Јована Дамаскина посвећених овом празнику. 
ДЕТАЉНИЈЕ

Освећење Храма Светих Апостола Петра и Павла

У време цара Лава Мудрог у Цариграду