Црква и Друштво

„Ја сам, Пут, Истина и Живот“

31.7.14.

Ако кољеш, немој јавно, иначе ниси наш, смисао је узбуне.

Узбуна око "касапина" Мухаџерија

Косовски безбедносни експертски тим, теолози и социолози узбунили су се због последњег потеза Лавдрима Мухаџерија који је одсекао главу младом човеку у Сирији. Према њиховом мишљењу, то је злочин који прелази све верске норме.
Muhaddzeri.jpg




Чин косовског Албанца Мухаџерија, који је пре два дана у Сирији одсекао главу једном младићу, нема никакве везе ни са албанизмом нити са вером, оцењују тамошњи социолози, преноси Танјуг.
"То је злочиначки чин, нељудски, појединачни који може да уради само особа која има озбиљне психичке проблеме", оцене су које су за приштински дневникЗери изнели социолози. Теолози су истакли да Мухаџери не може да се позива ни на веру, ни на националну припадност. Према мишљењу безбедносних експерата, Мухаџери представља још један случај у коме држава Косово није успела да спречи несрећне случајеве. Нажалост, додају експерти, није искључено да ће се такви случајеви дешавати и наредних дана. Иако је Мухаџери пре неколико дана поцепао косовски пасош у Сирији, Специјално тужилаштво Косова може да га кривично гони, кажу правници. Читав тај злочиначки чин је узбунио косовске институције због потенцијалне опасности од таквих појединаца и група са таквом верском идеологијом. У среду се председница Атифете Јахјага састала са домаћим безбедносним службама како би дискутовали о претњама од екстремизма и радикализма у земљи и о мерама које су те институције предузеле за спречавање и борбе против те појаве која расте. У међувремену је Мухаџери, након што је ужаснуо јавно мнење фотографијама објављеним на свом Фејсбук профилу, нашао времена да одговори људима који су реаговали, пренела је албанска штампа. Он се критичарима обратио неприличним речником тврдећи да не знају шта се десило и проклињао их. 
Иначе, на профилу Мухаџерија има много коментара људи који су реаговали на злочине које чини у рату у Сирији, али истовремено он има пуно следбеника који му изражавају подршку. Мухаџери се представља као члан парамилитарне групе Исламске државе Ирака и Шама.

Кољач у "акцији"

Лаж над лажима: Ђоковић примио ислам, лансирали Турци

 Нико крупно ко Турчин не лаже

Након хуманитарне помоћи деци у појасу Газе од 500 000 евра, појавила се вест се је Ђоковић потурчио. Као и она "новинарка" од пре неки дан, тако ни ови смрадови, који су вест лансирали, нису погледали на адекватно место.

Новак Ђоковић прелази у Ислам!


Једне од највећих новина у Турској као и ТВ станица "ЦНН Турк" насели су на лажну вијест која се пронијела интернетом а по којој ће најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић, промијенити вјеру због збивања у Гази и постати муслиман.
 Новак Ђоковић (Фото: Архива) 
Послије информације коју је на ту тему пласирао један шаљиви интернет сајт, невјероватном брзином ту "вијест" почели су да преносе сви водећи турски електронски медији. Први се истрчао "Милијет", чији је тираж штампаног издања скоро 200.000 примјерака дневно, а који је на свом интернет сајту читаоце обавијестио да је "Новак Ђоковић потресен израелским терором у појасу Газе", те да је, "желећи да изврши притисак на свјетске лидере да интервенишу и спрече крвопролиће - одлучио да постане муслиман".

"Ђоковић је причао са својом породицом прије те одлуке", наводи се у тексту објављеном на интернет сајту "Милијета".

Новак је до сада неколико пута проглашаван Хрватом, а и Црногорцем.

NATO đubre, Србији чисте Руси, а не "пријатељи" који су га и посејали


PREDRAG MARIC
ПРИЈАТЕЉИ
У оквиру обимног посла чишћења заосталих мина које је НАТО пакт разбацао по целој земљи током агресије, руски деминери су најавили да у Србију шаљу појачање у смислу ангажовања додатних стручњака за тај осетљиви посао, а како је још раније речено у Москви приликом разговора са српским амбасадором Славенком Терзићем, у сваком тренутку су спремни да полете за Србију и руски авиони да пруже подршку било каквој будућој акцији руско-српског хуманитарног центра, злу не требало.
Појачана активност руских деминера се огледа у томе што су упоредо са радовима у Параћину, започели посао и на уклањању неексплодираних бомби које већ петнаест година вребају грађане у строгом центру Ниша. Наиме, Руси су на тој локацији заједно са својим српским колегама, кренули у потрагу за натовским пројектилима, расутим на простору од скоро 1000 квадратних метара, због чега је Нишлијама из разлога њихове личне безбедности, већ неколико дана ограничено кретање у центру града.
Да и даље постоји оправдани страх за животе грађана, потврдио је предводник руско-српског одреда деминера, који је објаснио да су на том месту бачене америчке касетне бомбе под називом „блу 97“, који иначе више подсећа на назив неке невине компјутерске игрице, него на ђавољу ствар од које је само у једном нападу 7. маја 1999. године погинуло 15 нишких цивила, а више од 20 их је било рањено.
Подсетимо, ради се о томе да је још у недавној прошлости, пре мало више од десетак година, авијација Северноатлантске алијансе у жестоком разарању Србије, само на Ниш испалила 71 ракету Томахавк, 8 графитних бомби, 36 контејнера у којима је било чак 4.000 забрањених касетних бомби, као и скоро 200 обичних авионских бомби, а да би успешно испоручили тако вредну „донацију“, највећи град у јужној Србији су уништавали 40 пута, и то претежно у ноћним часовима.
Управо због тако великог броја експлозивних средстава, од којих многа још увек мирују и чекају свој тренутак да се активирају, било је неопходно да деминерима стигне појачање у људству из Русије да би изашли на крај са том опасношћу, а по казивању заменика руског министра за ванредне ситуације Владимира Степанова, Руси су само током ове године уклонили преко 200 бомби у Србији, што сада већ представља њихов традиционални посао, с обзиром да сваке године обављају тај деликатни задатак.
Међутим, ни то ни изблиза није све. Како кажу експерти за ту област, као на пример Бранислав Јовановић, директор Центра за разминирање, само на подручју Ниша и његове околине је остало још 300.000 квадратних метара које тек треба очистити, што значи да ће све бројнији руско-српски деминери још доста година имати пуне руке посла да би стрпљиво уклонили све оно што је западна војна алијанса за само 78 дана разбацала по читавој Србији.
И напослетку, када су недавно званични представници Европске уније са црвеним фломастером подвукли еколошко стање у Србији као најгоре од свих области, можда је било сврсисходно да им се напомене да макар мали део одговорности за то лежи и на њима самима, ако се узму у обзир тоне разних бомби које је већина њених земаља-чланица испоручила Србији током агресије. Додуше, тада се тај поклон није називао бесплатним донацијама, а такође, није га било могуће ни љубазно одбити.

Стејт департмент: СПЦ има повлашћен положај у Србији

Аутор: Љубиша Радовић




ЗАШТО напад баш на СПЦ, где леже корени, ко напад изводи и каквим методом ?











Приликом одлуке да "Удружена злочиначка коалиција", alias NATO 19:1 отпочне свој акт агресије, било је потребно одабрати без-образне Србе или Србе без образа, како би свој циљ, отимање КиМ, што успешније обавили. Петооктобарска ад-хок скупина, окупљена на новцу, логистици и "стручној помоћи"- "инструкторају", (слично Украјини данас),States Department-а , била је идеална за регрутацију ширих размера. Међу припадницима "ДОС"-а, већина су већ давно били америчко-немачи људи, - уз пар часних изузетака - Коштуница рецимо -. Под видом борбе за демократију, направили су ово у чему данас живимо. Американцима је припало Косово, како га они наопако зову, а домаћој фукари, пљачка. сопственог народа, која и данас траје. 

     
СПЦ, као темељна институција српске државности и културно-верског идентитета, показала се као најжилавија препрека, злочиначкој окупацији Србије.

У срдачном ћаскању


Требало је наћи начин да се њен огроман утицај у друштву сведе на најмању могућу меру. Ако постоји нешто што код Срба генерално изазива гађење и одвратност, то је Ватикан, папизам, усташтво, унијаћење и на крају, ЕКУМЕНИЗАМ. Оптижити Србе за екуменизам, равно је идиотској идеји оптужбе за геноцидност и фашизам, појава од којих су уз Јевреје, Срби највише пропатили и изгинули. Са окупацијом Космета, јавила се идеја о формирању Косовске Православне Цркве, с тадашњим Епископом Рашко-Призренским Артемијем, на челу те квази-цркве. Примери су: македонска, као и црногорска, обе у Православном свету непризнате. Идеалан човек за то, довољно властољубив, користољубив и ван контроле матичне Цркве - Артемије. Добија право неограниченог боравка и USA, као и пријатељство  Williamа Jeffersonа Clintonа - Бил Клинтон. Када вам данас неко каже да СПЦ иде ка "јединству" с Ватиканом, и да је уобичајени међу-хришћански дијалог заправо екуменизам, будите сигурни

  1. Да ради за  States Department
  2. Да нема појма о томе шта је екуменизам, а шта међу-хришћански дијалог, и да тај и такав дијалог траје вековима, у разно разним видовима, са различитим успехом и неуспехом
  3. Да нема појма, да промене става СПЦ о доласку поглавара римо-католичке цркве, не може бити без покајања, за недела ватиканске творовине НДХ. Шта држава ради и планира по том питању, то са СПЦ једноставно, нема никакве везе. Црква не контролише Власт и владу.
--------------------------------------------------------------
(Танјуг, 29. 7. 2014)
Стејт департмент: СПЦ има повлашћен положај у Србији



Реалније би било да изгледа овако
Вашингтон — У Србији се генерално поштују верске слободе, али се мањинске верске заједнице суочавају са ограничењима, наводи се извештају Стејт дипартмента за 2013. “Устав Србије гарантује слободу вероисповести, али неки закони и политике ограничавају верске слободе, и те рестрикције проистичу из чињенице да седам ‘традиционалних’ верских заједница има специјалан третман у закону”. У пракси, влада генерално поштује верске слободе, али намећу се нека ограничења која погађају мањинске верске заједнице, оцењено је у извештају Стејт департмента о верским слободама у свету за 2013. годину у коме се тврди и да Српска православна црква има повлашћен положај. Такође се наводи да “влада и даље одбија захтеве за регистрацију ‘нетрадиционалних’ верских заједница”. Као и у прошлости, реакција полиције на вандализам и друге облике друштвене нетолеранције према мањинским верским групама ретко резултира хапшењем или подизањем оптужница, указује се у извештају. Што се тиче реституције одузете имовине у ранијем периоду, констатује се да се она наставља. Стејт департмент указује да постоје наводи о друштвеној дискриминацији заснованој на вероисповести, верској припадности и упражњавању вере. Припадници мањинских верских заједница нарочито су искусили нетолеранцију у друштву, укључујући физичко насиље, а њихови верски објекти и гробља су уништавани. Такође се наводи да представници америчке Амбасаде у Београду настављају да у разговорима са владиним званичницима заговарају промене у закону о регистровању верских заједница. Они су у претходном периоду, такође, разговарали са представницима свих верских заједница о верским слободама и промовисању међуверске сарадње. Посебно се истиче да су представници Амбасаде САД имали контакте са подељеном исламском заједницом у настојању да охрабре решавање несугласица.



У Мариупољу убијен још један амерички инструктор

Самоубиство, суицид  (лат. sui - себе, occidere - убити) је активни или пасивни аутодеструктивни чин у којем човек свесно и намерно одузима себи живот, због различитих мотива. У аутодеструктивна понашања се, осим самоубиства, убрајају и покушај самоубиства, планирање или само размишљање о самоубиству и све врсте самоозлеђивања. Самоубиство је један од ретких феномена који је потпуно ослобођен, полних, расних, културолошких, вредносних, временских и узрасних граница 

ОСУЂЕНИ НА САМОУБИСТВО

ПРЕ ШЕСТ ДАНА СУ НЕПОЗНАТА ЛИЦА УБИЛА - ТАКОЂЕ У МАРИУПОЉУ - ДВОЈИЦУ АМЕРИЧКИХ ИНСТРУКТОРА

        НЕПОЗНАТО лице је у Мариупољу – граду на самом југу Доњецке Републике - убило још једног америчког инструктора, јавила је агенција „Новоросија”. Непознати снајпериста усмртио је Американца док се овај купао у мору. То је већ трећа жртва од 180 саветника који су недавно стигли из САД. Дана 24. јула непозната лица убила су - такође у Мариупољу - двојицу америчких инструктора. Осим тога, четири америчка црнца убијена су током борби код Дубровке. Ти неочекивани губици довели су до тога да већ половина америчких инструктора тражи да иде кући, док су остали спремни да наставе мисију, али - што даље од линије фронта.

Стрелков забранио псовке у армији Доњецке Републике





ОБЈАСНИО ВОЈНИЦИМА: „ТО НАС ДУХОВНО ПОНИЖАВА И ВОДИ АРМИЈУ КА ПОРАЗУ”


                                                                                                                   На дан Светог равноапостолног кнеза Владимира – дан крштења Русије, командант устаника Доњецке народне републике Игор  Стрелков потписао је наредбу којом је забране псовање у армији Новорусије.

         „Псовке нису руског порекла и користили су их непријатељи Русије како би оскрнавили наше светиње, да би утицали на дух руског војника, сломили их у борби и бацили народ на колена. Зато је псовање богохуљење, које се увек сматрало тешким грехом.
         Принцип непријатеља Руси је био исто као што данас имају они који мрзе хришћане и који су преотели власт у Кијеву, који наређују православним Украјинцима да гађају своје цркве, који се ругају хоругвама с ликом Спаситеља и православном свештенству.
         Зато није могуће да руски војник користи језик непријатеља.
         То нас духовно понижава и води армију ка поразу” – наводи се у наредби Игора Стрелкова.