Црква и Друштво

„Ја сам, Пут, Истина и Живот“

24.8.14.

(НЕ)ОЧЕКИВАНО: НАТО окреће ракете ка Русији !?


ЕУ – Неколико земаља чланица НАТО алијансе је захтевало да НАТО окрене ракетни штит и упери ракете према Руској Федерацији, јавља агенција РИА Новости.


nato (НЕ)ОЧЕКИВАНО: НАТО окреће ракете ка Русији!?
NATO (Фото: НАТО Википедија)
Реч је о ракетном европском штиту који је под контролом САД-а, а који је изграђен у Европи због, како је то НАТО прокламовао, претње од Ирана по европске земље.
Како руске власти, тако и лично Владимир Путин је у више наврата критиковао постављање овог ракетног штита истичући да је он уперен директно против Руске Федерације.
Иницијатива за окретање овог ракетног система према Руској Федерацији је потекла од Пољске и три балтичке земље, односно, Латвије, Литваније и Естоније, пише немачки Шпигл. Ова иницијатива је покренута уочи НАТО самита који ће се почетком септембра одржати у Јужном Велсу.
Пољска иначе предњачи у иницијативи војног приближавања и војних претњи Русији, па су тако тражили од САД размештање нових војних база на територији Пољске.
Немачка се најоштрије противи овој иницијативи, наводи Шпигл, преноси РИА Новости.
Немачка канцеларка, Ангела Меркел, данас је изјавила да жели разуман однос са Русијом, те да жели решење украјинске кризе без штете по Руску Федерацију. Извесно је да ову иницијативу Немачка неће подржати ни под каквим условима.
Ове године НАТО самит се одржава у ЊуПорту, у Јужном Велсу, 4. и 5. септембра.
Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари који су увредљиви биће уклоњени.